Apartment

The Chic Home: Stylishly Lit East Coast Apartment with a Mediterranean Vibe

[ad_1]

SINGAPORE – Stepping into this Upper East Coast Road apartment feels like being transported to the Mediterranean for a summer vacation.

The predominantly white interior – featuring microcement flooring, whitewashed walls and gypsum ceiling, as well as curved details in the walls, ceiling and carpentry – is reminiscent of the Greek islands.

Joseph Ho, co-founder of local lighting establishment Sol Luminaire, shares the three-bedroom, 2,044-square-foot condominium unit with his wife Evon Chng, fashion director of digital creative agency Beastcorp. They moved into the house at the end of 2021.

Both creative in their 30s, they wanted their home to reflect their personality, provide enough space to display memorabilia from their travels, and be cat-friendly to accommodate their five felines. Senior interior designer Rei Ye of local company Arkhilite considered all of these elements when renovating the apartment.

A private elevator opens to the lobby, which boasts a white palette and rounded ceiling and edges. A frameless door, one of many in the house, leads to the living room, where an L-shaped sofa provides plenty of seating.

With sliding glass panels on three sides of the living room, there was little space to build a feature wall for the TV. The designer finally opted for a video projector with a retractable screen to save space. The sliding glass panels on this side of the living room have been converted to fixed glass. At the bottom is a console that neatly hides the cables.

The living room is lit by angled cove lighting and the flooring is finished in engineered white oak. The semi-alfresco dining room occupies the widest corner of the balcony, adjacent to the entrance hall and living room. The trellis has been covered over to house the dining area.

The cabinets in the open plan kitchen are finished in a similar color to the floor and walls, allowing the Fleur de Versailles marble to stand out. Used on the kitchen island, counter and backsplash, it serves as a focal point in the kitchen.

Working in the lighting industry, Mr. Ho paid close attention to light fixtures, many of which were imported. The recessed lights in the living room were selected for the concave details of the panel hanging from the ceiling. The light tone of 2700K, instead of the usual 3000K or more, is softer and gives the space a warmer ambience.

In the stairwell, a trio of Khmara pendant lights by Makhno Studio from Sol Luminaire’s Galerie 5 hang. Handcrafted clay lamps of various lengths and sizes look like museum artifacts. Railings are molded into the stair wall on each side, with more recessed lights in the gaps.

As fashion lovers, the couple converted the two first-floor bedrooms into his and hers walk-in closets, leaving the remaining second-floor bedroom as the master suite.

The curved ceiling and feature wall, created from fibers to resemble a rock wall, gives the bedroom an organic, cave-like quality. The bedroom opens onto a roof terrace which makes it a space for quiet relaxation.

[ad_2]
Source link